Bitcoin Handleiding

Handleiding wiet kopen met Bitcoin

Wil jij direct betalen zonder een Bitcoinwallet bij ons aan te maken? Ga dan direct door naar stap 8. Een Bitcoinwallet wordt wel aangeraden omdat jij dan je Bitcoins in eigen beheer hebt.

Stap 1: Maak een bitcoin wallet aan

Via de website https://wallet.btc.com/ kun je eenvoudig een online Bitcoin walllet aanmaken. Voer een email adres in en bedenk een sterk wachtwoord. Klik op nieuwe wallet aanmaken.

Stap 2: Bitcoin wallet backup

Nu je een een bitcoin wallet hebt aangemaakt moet je de backup van je wallet opslaan. Mocht je ooit je wachtwoord zijn vergeten dan kun je met deze herstelsleutel weer je wallet herstellen. Zonder deze herstelsleutel is het onmogelijk om ooit nog je bitcoin wallet te herstellen. Sla het bestand op een veilige plek op en klik op verder.

Stap 3: Bitcoinwallet adres gebruiken

Klik in je wallet links op het tabje ontvangen. Het adres dat je ziet in het rood omlijnde gebied (zie foto) is jouw persoonlijke bitcoin adres. (let op: iedere keer als je op ontvangen klikt krijg je weer een nieuw Bitcoin adres toegewezen, dit heet een dynamisch adres). Laat je wallet dus zo openstaan op het huidig gegenereerde adres. Kopieer dit adres en laat je bitcoin wallet openstaan want we gaan nu bitcoins kopen en deze naar je nieuwe wallet sturen.

Stap 4: Bitcoins kopen

Er zijn drie bekende brokers waar je in Nederland Bitcoins kunt kopen dit zijn bitonic, litebit en btcdirect. In dit stappenplan behandelen wij hoe je Bitcoins kunt inkopen via Bitonic. Hier kun je eenvoudig betalen met iDeal, MyBank en Bankcontact.

– Ga naar de website Bitonic

– Vul het bedrag in naast het Euro symbool dat je aan Bitcoins wilt kopen (koop altijd voor een paar euro extra. Bitcoin heeft namelijk transactiekosten)

– Selecteer je betaaloptie en klik op kopen

Stap 5: Bitcoin adres invoeren

Plak het Bitcoin adres van jouw wallet dat is gekopieerd in “Stap 3” nu in het adresvak op Bitonic wat hieronder is aangegeven. Selecteer je bank en druk op ‘Afrekenen’. Vervolgens kom je in de bekende iDeal omgeving (of een van de andere opties) en kun je de betaling voltooien.

Binnen enkele minuten heb je de Bitcoin in je wallet van BTC.com.

Stap 6: Bestelling plaatsen en afrekenen

Als jij de gekochte bitcoins hebt ontvangen in jouw persoonlijke wallet ga dan naar de website van Wiethuisje en plaats dan jouw bestelling en ga via de winkelmand naar afrekenen. Voer bij NIX-18 leeftijdsverificatie een geboortedatum in, vul de factuurgegevens in en verklaar dat je 18 jaar of ouder bent door het hokje aan te vinken. Klik nu op bestelling plaatsen.

Foutmeldingen ontstaan nu alleen nog bij meer dan 5 gram hasj en/of wiet of als je alleen maar tip of vloei wil bestellen. Iedere bestelling moet minimaal 1 gram hasj of wiet bevatten

 

Stap 7: Betalen met Bitcoin

Je wordt nu doorgestuurd naar het scherm van onze betaalprovider Coinpayments. Selecteer hier BTC  en klik op Complete Checkout. Stuur nooit Bitcoins naar een van de andere coins die je kunt selecteren, dit resulteert in het verlies van je Bitcoins. De andere coins zijn voor gevorderden met cryptocurrencies. Je komt nu terecht in een scherm waar je een QR code ziet, het bedrag aan Bitcoins en het Bitcoinadres waar de Bitcoins naartoe verzonden dienen te worden.Kopieer dit Bitcoinadres en ga weer naar jouw persoonlijke Bitcoin wallet die je hebt aangemaakt in stap 1 t/m 3. Klik in jouw persoonlijke Bitcoin wallet op verzenden en voer het zojuist gekopieerde Bitcoinadres wat je hebt gekregen op de Checkout pagina in bij het adres van ontvanger (zie foto groen omlijnd). Vul daaronder het bedrag in Bitcoins in wat je wilt verzenden (met een ,(komma) en geen .(punt)). De transactiekosten worden daaronder automatisch berekend. De optie ‘optimaal’ staat standaard aan en is voldoende. Klik hierna op ‘verzenden’ en jouw betaling wordt binnen enkele minuten verwerkt. Dit kun je zien op de afrekenpagina en je krijgt de bevestiging per e-mail. Als je de betaling hebt verzonden hoef je niets meer te doen en komt de bestelling automatisch in ons systeem. Twijfel jij of de bestelling wel is geslaagd dan kun je ons altijd mailen op support@wiethuisje.nl.

Stap 8: Snelle Bitcoin betaling

Bij de snelle Bitcoinbetaling stuurt u de Bitcoins direct vanaf de broker Bitonic naar ons.

Stap 1:

Ga naar de website van Bitonic

Stap 2:

Vul bij Bitcoin het aantal Bitcoin in dat u wil kopen (je hebt dit aantal te zien gekregen op onze check-out pagina). Het is belangrijk dat je het juiste aantal Bitcoin stuurt bijvoorbeeld: 0.00349394 . Negeer het bedrag in Euro’s want dit resulteert in het verzenden van te weinig Bitcoins en dan kan ons systeem de Bitcoins niet aan jouw bestelling koppelen. Het bedrag in Euro’s kan dus iets afwijken.

Stap 3:

Klik op kopen.

Stap 4:

Vul het Bitcoinadres in dat je hebt gekregen op onze check-out pagina en ga over tot betaling.